NAVRACHNA UNIVERSITY

One of our most distinctive projects, the higher education campus for the reputed Navrachna Educational Society is yet another feather in our cap. The design concept revolves around the raised hollow plinth with perforations and the central courtyard that offers playful gathering spaces to promote communal learning. It encourages ‘education outside the classroom’ through thoughtful elements like raised and sunken courtyards. Features like recessed windows, louvers were added to bring in substantial natural light. Simple grid structures of 8.5 m x 8.5 m were included to allow maximum flexibility in planning internal spaces, delivering a contemporary campus for learning. These features make the building climatically responsive while the massing allows free air-flow in the entire campus.


2,75,000 Square Feet


Phase I Completed 2013